Turun saarilla saatava ”kesävesi” on rinnastettavissa kantoveteen. Toisin sanoen jakelujohdon välittömästä läheisyydestä voi vettä ottaa astioihin, joilla vesi kuljetetaan kiinteistön rakennuksille käyttöön.

Kesävesisopimus ei mahdollista kaupunkiasunnolle tyypillistä veden käyttöä. Vettä ei ole tarkoitettu talon sisään johdettavaksi, eikä siihen saa liittää kiinteistön laitteita, kuten pesukoneita tai suihkuhanoja. Virheellinen käyttö ja ylimääräiset kytkennät aiheuttavat paineen alentumista erityisesti verkoston hännillä. Sopimuksen vastaisesta käytöstä voi seurata kesävesisopimuksen purkaminen.

Kannattaa huomata, että kesävesi ei ole laadun valvontatutkimusohjelman piirissä, joten emme ota talousvesianalyyseja kesävesistä. Vesi on tarkoitettu lähinnä pesu- ja tiskivedeksi, koska vesijohdot kulkevat useimmissa paikoissa lähellä maanpintaa ja vesi lämpenee.

Tämän hetkisen kapasiteetin vuoksi emme tee uusia kesävesisopimuksia. Toivomme, että asiakkaat huomioivat kesäveden oikean käytön, jolloin veden paineen pitäisi riittää kaikille ja kaikki nauttivat mökkireissuistaan läpi kesän!