Turun Vesihuollon laskuttaman talousveden hinta alenee 1.7.2019 alkaen. Uusi arvonlisäverollinen hinta on 1,77 € / m3 (1000 litraa). Hinta siis laskee 4 senttiä. Jäteveden verollinen hinta (1,82 € / m3) ja perusmaksut pysyvät ennallaan.

Hintamuutokset kesken kalenterivuoden eivät ole yleisiä, mutta Turun Vesihuollon hallitus päätti talousveden hinnan alennuksesta 1.7. alkaen. Muutos tehtiin siksi, että 1.1.2019 tehty hinnankorotus todettiin turhan suureksi. Vesihuoltolain mukaisesti vesihuolto voi tuottaa vain kohtuullista voittoa.  Alkuvuoden hinnankorotuksella varauduttiin muun muassa vastaamaan niin sanotun Saparolinja-hankkeen kustannuksiin, hanke toteutui alle suunnitellun budjetin.

Mikäli haluat talousveden uuden hinnan olevan käytössä omassa vesilaskutuksessasi todellisen vesimittarilukeman mukaisesti heti 1.7. alkaen, täytyy sinun lukea vesimittarisi 30.6. Jos ilmoitat lukeman ensisijaisesti internetsivujemme kautta Vesihuollolle viimeistään 2.7., se ehditään huomioida jo heinäkuun laskutuksessa. Lukeman voi toki ilmoittaa myöhemminkin. 30.6. lukemaa ei ole pakko ilmoittaa. Tällöin hinnanmuutos huomioidaan seuraavassa laskussa siten, että kulutus jaksotetaan päivämäärien mukaan vanhalle ja uudelle hinnalle.