Kesävesien avaaminen saattaa viivästyä koronavirustilanteen vuoksi. Tiedotamme mahdollisista aikataulun muutoksista tässä uutisessa. Uutinen on päivitetty 4.5.

Kesävesien avaaminen on aloitettu

Mittarillisten kesävesien avaaminen on aloitettu 4.5.2020 ja mittaamattomien kesävesien avaus aloitetaan 11.5.2020 alkaen.

Mihin kesävettä voi käyttää?

Kesävesisopimus ei mahdollista kaupunkiasunnolle tyypillistä veden käyttöä. Vettä ei ole tarkoitettu talon sisään johdettavaksi, eikä siihen saa liittää kiinteistön laitteita, kuten pesukoneita tai suihkuhanoja. Virheellinen käyttö ja ylimääräiset kytkennät aiheuttavat paineen alentumista erityisesti verkoston hännillä. Sopimuksen vastaisen käytön seurauksena kesävesisopimus voidaan purkaa.

Juomavesi mukaan kotoa

Kannattaa huomata, että kesävesi ei ole vedenlaadun valvontatutkimusohjelman piirissä, joten emme ota talousvesianalyyseja kesävesistä. Vesi on tarkoitettu lähinnä pesu- ja tiskivedeksi, sillä vesijohdot kulkevat useimmissa paikoissa lähellä maanpintaa ja vesi lämpenee. Suosittelemme ottamaan juotavaksi tarkoitetun veden erikseen mukaan puhtaassa kannellisessa astiassa.