Turun Vesihuolto sulkee kesävedet maanantaista 19.10.2020 alkaen.

Kesävesien sulkeminen aloitetaan viikolla 43 eli ma 19.10.2020 alkaen, jolloin vesi katkeaa suurimmalta osalta kesävesisopimuksen tehneistä. 

Jos sää kylmenee pakkasen puolelle jo tätä ennen, kesävesi voidaan katkaista aiemmin. Tiedotamme asiasta nettisivuillamme. Tämä koskee kesävesiasiakkaita, joilla ei ole vesimittaria kesävesijohdossa. 

Kesävedet on katkaistu arviolta ke 21.10.2020 mennessä, jonka jälkeen haemme runkojohtojen vesimittarit pois ja suljemme kesäveden runkolinjojen venttiilit. 

Mittarillisten kesävesien vesimittareiden poistaminen aloitetaan ma 19.10.2020, vaikka pakkasta ei saaristossa olisikaan. Työ valmistuu arviolta pe 23.10.2020. 

Miksi kesävedet suljetaan lokakuussa? 

Turun Vesihuollon kanssa solmitun kesävesisopimuksen mukaan kesävedet kytketään pois viimeistään lokakuun aikana. 

Maan pinnalla kulkevat kesävesijohdot ja niiden venttiilit ovat alttiita jäätymiselle pienelläkin pakkasella, jos niissä on vettä. Jäätyminen aiheuttaa herkästi vaurioita, jotka vaativat korjaamista. 

Korjaustoimenpiteistä voi aiheutua kustannuksia, jotka Vesihuollon tulee huomioida kesäveden hinnassa. Tästä syystä on tärkeää, että kytkemme kesävedet pois ennen ensimmäisiä pakkasia.