Hälytys

Juomavesi on keitettävä Runosmäen, Länsinummen, Liljalaakson ja Kiikun alueilla

14.04.2023

PÄIVITYS 19.4.2023 klo 14.00: Vesijohtoveden keittokehotus puretaan kokonaan Runosmäessä. Vedenlaatu täyttää laatuvaatimukset ja -tavoitteet kaikkialla Turun Vesihuolto Oy:n vesijohtoverkostossa.

——–

PÄIVITYS 16.4. klo 11.30: Juomaveden keittokehotus jatkuu toistaiseksi Runosmäen, Länsinummen, Liljalaakson ja Kiikun alueella. Juomaveden näyteanalyysi valmistuu sunnuntaina 16.4. alkuillasta. Toimintaohjeista tiedotetaan heti, kun tulokset ovat selvillä. Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan keittokehotusalueella. Veden laatu täyttää vaatimukset jakeluverkon muilla alueilla.

UPDATE 16.4. 11.30 am: Drinking water still needs to be boiled in Runosmäki, Länsinummi, Liljalaakso and Kiikku area until further notice. The analysis taken from drinking water will be completed on Sunday evening 16.4. Procedures will be informed as soon as the results are in. All drinking water, and water used for preparing or cooking food, must be boiled for at least five (5) minutes in the area. Water quality fulfills all requirements in other parts of the water pipe network and can be used as usual.

——–

Juomavedessä voi olla tautia aiheuttavia mikrobeja, sillä keskiviikkona 12.4.2023 Runosmäen alueelta otetusta vesinäytteestä on löydetty enterokokki -bakteeria 2 pmy / 100 ml, joka on vähäinen määrä. Näyte täytti muilta osin talousvedelle asetetut laatuvaatimukset ja -suositukset.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan liitteenä olevan kartan osoittamalla alueella (Runosmäki, Länsinummi, Kiikku, Liljalaakso).

Veden laatu täyttää vaatimukset jakeluverkon muilla alueilla.

Varotoimena talousveden kloorausta on lisätty hieman, joten kloorin haju voi tuntua tavanomaista selvemmin. Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa.

Vedellä voi peseytyä normaalisti. Astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on pesemisen jälkeen kuivattava huolellisesti. Pyykinpesukonetta voi käyttää normaalisti.

Tilanteen kartoittamiseksi tänään on otettu lisää näytteitä. Tutkimusten tulokset valmistuvat sunnuntaina 16.4.2023.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Uusi tiedote annetaan sunnuntaina 16.4. Silloin tiedotetaan uusista tuloksista ja annetaan tarvittaessa lisää toimintaohjeita. 

Lisätietoja:           
Päivi Nurmi p. 050 552 9239 (vs. ympäristöterveyspäällikkö)
Jaana Annunen p, 040 671 7894 (johtava terveystarkastaja)

www.turku.fi