Ilmoita mittarilukema

Täällä voit ilmoittaa vesimittarisi tiedot kätevästi milloin vain. Järjestelmään kirjautumiseen tarvitset omat kuluttaja- ja mittarinumerotietosi, minkä jälkeen pääset syöttämään vesimittarisi lukeman. Kuluttaja- ja mittarinumerot löydät helposti vesilaskustasi.

Kuluttajanumero:

Mittarin numero:

 Jos sinulla on ongelmia vesimittaritietojen syöttämisessä verkon kautta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, p. 02 263 32163 (klo 9–12).

Lisätietoa vesimittarien kausivaihdoista

Vesimittari on mekaaninen laite, jonka rattaat pyörivät kotelon sisässä. Veden virtaaman mittaus tapahtuu siipipyörän avulla. Vesimittari on toimiessaan luotettava ja tarkka laite, ja mittarit tarkistetaan ja testataan aina ennen asentamista. Mittaustarkkuus tulee pysyä +5 % tai -5 % toleranssiarvojen sisällä, jotta mittarin toiminta katsotaan olevan luotettavaa.

Jotta voidaan varmistua siitä että laite ei ala vanhennuttuaan näyttämään väärin, tulee vesimittarit vaihtaa ja tarkistaa määräajoin. Tämä on niin asiakkaan, kuin vesihuoltolaitoksenkin etu. Kun vesimittari on vaihdettu, se tarkastetaan ja koejuoksutetaan erillisellä Kalibron testauspenkillä. Laite antaa suoraan kirjallisen raportin kyseisen vesimittarin toiminnasta. Mikäli mittari on testauksessa rikki (tätä tapahtuu äärimmäisen harvoin, korkeintaan muutaman kerran vuodessa), nähdään suoraan onko mittari näyttänyt liikaa vai liian vähän. Jos vikaa on löytynyt, lähes kaikissa tapauksissa vesimittarin rattaat ovat pysähtyneet, hidastuneet tai muuten hajonneet.

Turun Vesihuolto oy lähettää asiakkaille kirjeen, joissa on yhteystiedot mittarinvaihtoajan sopimiseksi. Kirjeitä lähetetään aina useammalle saman alueen kiinteistölle samaan aikaan, joten mahdollisen puheluruuhkan johdosta pyydämme kärsivällisyyttä, ja yrittämään uudelleen jonkin ajan kuluttua tai muutaman päivän päästä. Asentajat liikkuvat tiettyihin aikoihin tietyillä alueilla ja vaihtavat vesimittareita. Tunnistatte Turun Vesihuollon asentajat niin autosta, työvaatteista sekä henkilökortista.

Vesimittarit saattavat sijaita hankalissa paikoissa. Pyytäisimme järjestämään asentajillemme esteettömän pääsyn vesimittarille. Näin työ voidaan suorittaa ripeästi ja tehokkaasti.

 

Asiasanat: