Teollisuus­asiakkaat

Teollisuusjätevesisopimus laaditaan Turun Vesihuollon kanssa.

Milloin tarvitaan teollisuusjätevesisopimusta?

Teollisuusjätevesisopimus tarvitaan silloin, kun teollisuuden jätevesien laatu poikkeaa normaalista jätevedestä. Yleensä teollisuusjätevesisopimusta edellytetään ympäristöluvan yhteydessä.

 

Tavanomaisesta poikkeava jätevesi hinnoitellaan sen aiheuttaman haittasuhteen perusteella. Korotuskertoimet lasketaan VVY:n teollisuusjätevesioppaassa määriteltyjen laskentaperusteiden mukaisesti. Turun seudun puhdistamo Oy:n raja-arvoja ei saa ylittää. Korotuskertoimet lasketaan VVY:n teollisuusjätevesioppaassa määriteltyjen laskuperusteiden mukaisesti.

 

Teollisuusjätevesisopimus laaditaan Turun Vesihuollon kanssa ja teollisuuden toimija voi tehdä sopimuksen tarvittavista näytteenotoista ja kertoimien laskennasta akkreditoidun laboratorion, esimerkiksi Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy, kanssa.

 

Näin solmit teollisuusjätevesisopimuksen:

 

  1. Ota yhteyttä akkreditoituun laboratorioon ja sovi näytteenotosta, näytteiden analysoinnista sekä kertoimen laskennasta.
  2. Toimita tutkimustulokset meille sopimuksen laatimista varten. Laadimme sopimuspohjat ja määritämme jätevesimaksun korotuskertoimen yhdessä laboratorion kanssa ja lähetämme sopimuksen kommentoitavaksi sinulle.
  3. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen seuraamme sovittujen näytteenottojen toteutumista ja määritellyissä raja-arvoissa pysymistä.

Yhteystietoja teollisuusasiakkaille

Teollisuusjätevesisopimukset

  • p. 040 628 2676
  • turunvesihuolto [at] turunvesihuolto.fi

 

Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy

  • p. 02 274 0203
  • Ma–pe klo 8–16