Vesilaitosmuseo

Vesilaitosmuseon näyttely vie matkalle vedenkäytön historiaan. Vesilaitosmuseo sijaitsee osoitteessa Halistentie 4. Museokäynti on maksuton.

Vedenkäytön historiaa

Miten vettä käytettiin Turun seudulla sata vuotta sitten? Entä miten käyttöveden tutkimus on muuttunut Suomen itsenäisyyden aikana? Turun vesilaitosmuseon näyttelyssä voit sukeltaa vedenkäytön menneisyyteen.

 

Vesilaitosmuseo näyttely, Jokapäiväinen vetemme, esittelee turkulaisen vesihuollon historiaa ja vedenkäyttöä arjessa viimeisen sadan vuoden ajalta. Vedenkäyttö ja vesihuolto ovat tuossa ajassa muuttuneet roimasti: nykyisen vesijohtoverkon piirissä asuvalle pesusoikko, pulsaattoripesukone ja ”ämmälänget” kuulostavat vähintäänkin oudoilta. Niiden lisäksi näyttelyssä on esillä runsaasti veden tutkimukseen käytettyä välineistöä ja arjen esineitä.

 

Vedenkäytön monipuoliseen historiaan pääsee tutustumaan museossa avointen ovien päivinä tai tekemällä varauksen. Avointen ovien päivinä oppaat ovat paikalla, valmiina vastaamaan kysymyksiin ja kertomaan lisätietoa. Muina aikoina kuka tahansa voi varata noin 45 minuuttisen opastuksen museoon.

 

Näyttely on erinomainen kohde kaikille arjen historiasta kiinnostuneille.

Vesilaitosmuseon yhteystiedot

Turun vesilaitosmuseo & Turun Vesihuolto Oy

Halistentie 4, 20540 Turku

 

Tiedustelut, varaukset, aukioloajat:

Aurajokisäätiö, puh. 044 738 4552
vesilaitosmuseo@aurajoki.net