Ilmoita mittarilukema

Voit ilmoittaa vesimittarisi tiedot Vesitili-palvelussa milloin vain. Vesitiliin kirjautumiseen tarvitset käyttöpaikan numeron ja asiakasnumeron, minkä jälkeen pääset syöttämään vesimittarisi lukeman. Käyttöpaikan numeron ja asiakasnumeron löydät helposti uusimmasta vesilaskustasi.
Ilmoita mittarilukema Vesitilissä

Turun Vesihuolto ilmoittaa vesimittarin vaihdon lähestymisestä

Vesimittarin käyttöikä on tavallisesti n. 7-10 vuotta. Mittarivaihdon lähestyessä saat Turun Vesihuollolta kirjeen, jossa on yhteystiedot mittarinvaihtoajan sopimiseksi. Kirjeitä lähetetään useammalle saman alueen kiinteistölle samaan aikaan, jolloin puhelinpalvelussamme saattaa olla ruuhkaa. Pyydämme kärsivällisyyttä ja soittamaan uudelleen jonkin ajan kuluttua tai muutaman päivän päästä.

 

Vesimittarit saattavat sijaita hankalissa paikoissa. Pyydämme järjestämään asentajillemme esteettömän pääsyn vesimittarille. Näin työ voidaan suorittaa ripeästi ja tehokkaasti. Mittarin lukema tarkistetaan vaihdon yhteydessä.

 

Vesimittareita vaihtavat vain Turun Vesihuollon asentajat. Tunnistatte asentajamme autosta, työvaatteista kuin henkilökortista.

Miten vesimittari toimii?

Vesimittari on mekaaninen laite, jonka rattaat pyörivät kotelon sisässä. Veden virtaaman mittaus tapahtuu siipipyörän avulla. Vesimittari on toimiessaan luotettava ja tarkka laite, ja mittarit tarkistetaan ja testataan aina ennen asentamista. Oikein toimivan mittarin mittaustarkkuus tulee pysyä +5 % tai -5 % toleranssiarvojen sisällä.

Vesimittarit tulee tarkistaa ja vaihtaa määräajoin, jotta mittari ei ala vanhennuttuaan näyttämään väärin. Tämä on niin asiakkaan kuin vesihuoltolaitoksenkin etu.

 

Kun vesimittari on vaihdettu, se tarkastetaan ja koejuoksutetaan testauspenkissä. Testauspenkissä todetaan äärimmäisen harvoin valmiiksi epäkunnossa olevia vesimittareita, tapauksia on korkeintaan muutama kappale vuodessa. Rikkinäisen vesimittarin rattaat ovat yleensä pysähtyneet, hidastuneet tai muuten hajonneet.

Vesitiliin voi kirjautua vain kotimaisen verkon kautta

Vesitili-palveluun ei pääse tällä hetkellä ulkomaisen verkon kautta. Jos et pääse Vesitilin kirjautumissivulle Suomessa toimivan yrityksen verkon kautta, syynä voi olla, että yrityksen tietoliikenne kulkee ulkomaan kautta. Estolla suojaamme palveluamme paremmin haittaliikenteeltä. Voit käyttää Vesitiliä myös älypuhelimella tai muulla laitteella, joka ei ole yritysverkossa.