Laskutus

Täältä löydät tietoa vesilaskuista. Veden hintatiedot löydät Hinnasto-sivuiltamme.
Hinnasto

Vesilaskujen sisältö

Vesilaskut koostuvat kulutuksen määrään perustuvasta käyttömaksusta ja perusmaksusta, joka on kiinteistökohtainen kuukausittain perittävä kiinteä maksu. Perusmaksulla katetaan vesihuoltoverkoston käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat kustannukset.

Vesilaskun arvio ja tasaus

Aikaisemmin lähetimme asiakkaille erikseen arviolaskuja ja tasauslaskuja mittarinlukeman perusteella. Nyt samassa laskussa voi olla molempia; sekä tasauslaskutusta mittarin lukemaan asti että arviolaskutusta mittarin lukupäivämäärästä eteenpäin.

 

Arvio perustuu keskimääräiseen vedenkulutukseen eli arvioon siitä, mitä kyseisenkokoinen talous kuluttaa. Tasaus perustuu todelliseen kulutukseen eli asiakkaan ilmoittamaan vesimittarin lukematietoon. Näin tasaus on joko pienempi tai suurempi kuin aiemmat arviot vedenkulutuksesta. Jos tasaus on pienempi, kuin aiemmin maksettu arvio, erotus hyvitetään laskussa.

 

Asiakkaan ilmoittamien vesimittarin lukematietojen perusteella arviolaskutus kehittyy täsmällisemmäksi.

 

Vesimittarin lukema on helpointa ilmoittaa netissä. Virheellisen lukeman syöttämisestä ei tarvitse olla huolissaan, sillä järjestelmä huomauttaa suuresti poikkeavista luvuista. Jos vedenkäytössä ei ole tapahtunut muutoksia, poikkeava lukema voi kertoa vuodosta.

Laskutuksen yhteystiedot

Laskutuksen asiakaspalvelumme auttaa sinua laskun sisältöön ja lukematietoihin liittyvissä asioissa sekä omistajan vaihdoissa ja asiakastietojen päivittämisessä:

laskutus@turunvesihuolto.fi

puh. 02 263 321 63

Ma-to 9-12

Maksuneuvonta

Laskun maksamiseen ja myöhästyneisiin maksuihin liittyvissä asioissa sinua palvelee kumppanimme Ropo Capital. Ropo Online -palvelussa voit tarkistaa laskusi tilanteen ja maksaa laskun, siirtää eräpäivää tai tehdä perintälaskulle maksusuunnitelman. Voit myös ilmoittaa tilinumerosi liikamaksun palautusta varten:

 

energia@ropocapital.fi

puh. 09 2315 0433

Ma-pe 8-20

La 10-15