Häiriö­tiedotteet

Turun Vesihuolto käyttää häiriöviestinnässä Blue Idea Finland -palvelua. Sen avulla voidaan lähettää tekstiviestejä alueellisesti niille vedenkäyttäjille, joita mahdollinen vesihuollon häiriötilanne Turussa koskettaa. Vesikatkokset voivat johtua äkillisistä vuototilanteista tai suunnitelluista kunnossapitotöistä. Tekstiviestit lähetetään automaattisesti kaikille yli 16-vuotiaille turkulaisille, joiden puhelinnumero on julkinen.

Vedenjakelun häiriöt kartalla


Tilaa tekstiviestit vesihuollon häiriötilanteista

Tekstiviestit vesihuollon häiriötilanteista on tilattava erikseen, jos

 

 • puhelinliittymäsi on rekisteröity muuhun osoitteeseen kuin asuinpaikkaasi, esimerkiksi työpuhelin
 • sinulla on prepaid-liittymä tai salainen puhelinnumero tai
 • olet kieltänyt operaattoriasi luovuttamasta osoitettasi numerotiedustelupalveluiden käyttöön

 

Palveluun voi rekisteröityä alla olevan lomakkeen kautta puhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella. Rekisteröitymisen yhteydessä puhelimeen tai sähköpostiin lähetetään vahvistukseen tarkoitettu PIN-koodi.

 

Omiin tietoihin voi tallentaa yhden tai useamman Turussa sijaitsevan osoitteen. Muiden kuntien vesikatkoista ei lähetetä viestiä. Osoitetietoja voi päivittää tai poistaa tilaamalla uuden PIN-koodin alta löytyvän lomakkeen kautta. Palvelun käyttöön ei tarvita salasanaa.

Rekisteröidy palveluun tai päivitä tietojasi

Näin tilaat tekstiviestit vesikatkoista:

 1. Valitse, miten haluat Turun Vesihuollon tiedottavan vesikatkoista:
  – tekstiviesti matkapuhelinnumeroon,
  – ääniviesti lankapuhelinnumeroon tai
  – sähköpostiviesti sähköpostiosoitteeseen. Voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon.
 2. Kirjoita kenttiin nimesi ja puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi.
 3. Klikkaa Lähetä PIN-koodi -painiketta. Saat nelinumeroisen PIN-koodin joko tekstiviestillä, sähköpostilla tai automaattisena puheluna antamastasi yhteystiedosta riippuen.
 4. Kirjoita PIN-koodi sille varattuun kenttään, ja klikkaa OK-painiketta. Olet rekisteröitynyt palveluun ja voit siirtyä tallentamaan osoitteita omiin tietoihisi.
 5. Klikkaa Tilaa-painiketta.
 6. Kirjoita lomakkeen kenttiin postinumero, kadunnimi ja talon numero erikseen omiin kenttiinsä tässä järjestyksessä. Rapun tai asunnon numeroa ei tarvitse täyttää.
 7. Osoite ilmestyy kokonaisena ruudulle. Klikkaa sinisellä pohjalla olevaa Jatka-painiketta.

Näin tilaat Turun Vesihuollon häiriötiedotteet - katso ohjevideo

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Jos osoitteesi tai puhelinnumerosi muuttuu, voit aina päivittää tietojasi kirjautumalla uudelleen. Tilaa uusi PIN-koodi, kun haluat muokata tai poistaa tietojasi.

Tietosuoja

Emme käytä järjestelmään tallennettuja tietoja muuhun tarkoitukseen kuin vesikatkoista tai muista vesihuollon häiriötilanteista tiedottamiseen. Numeroita ei myydä tai luovuteta eteenpäin. Sähköinen asiakasrekisteri sijaitsee valvotussa palvelinkeskuksessa käyttäjätunnuksin suojatulla palvelimella. Turun Vesihuolto Oy:n organisaatiossa järjestelmään tallennettuja tietoja käsittelevät vain ne työntekijät, joiden työssä tietojen saanti on tarpeellista.

 

Häiriötiedotejärjestelmän kautta ei koskaan pyydetä esim. maksutietoja tai lähetetä laskuja vedenkäyttäjille.