Häiriö­tiedotteet

Turun Vesihuolto käyttää häiriöviestinnässä Blue Idea Finland -palvelua. Sen avulla voidaan lähettää tekstiviestejä alueellisesti niille vedenkäyttäjille, joita mahdollinen vesihuollon häiriötilanne Turussa koskettaa. Vesikatkokset voivat johtua äkillisistä vuototilanteista tai suunnitelluista kunnossapitotöistä. Tekstiviestit lähetetään automaattisesti kaikille yli 16-vuotiaille turkulaisille, joiden puhelinnumero on julkinen.

Vesikatkokset ja vesihuoltotyömaat kartalla

Alla näet Turun alueella olevat vesikatkokset ja vesihuoltotyömaat. Saat lisätietoja klikkaamalla ilmoitusta.

 

Vesikatkokset voivat aiheuttaa veden tulon katkeamisen lisäksi paineenvaihtelua sekä työmaa-alueella että sen lähiympäristössä. Lisäksi katkoksen jälkeen vedessä voi esiintyä sameutta, joka johtuu tyypillisesti vedessä olevista ilmakuplista. Ilmiö on vaaraton. Lisäksi katkokset voivat aiheuttaa sakan irtoamista sekä kiinteistön että Vesihuollon putkista, jolloin vesi voi näyttää hieman ruskealta. Tällainen vesi ei yleensä ole terveydelle vaarallista, mutta vettä on hyvä juoksuttaa ennen käyttöä, kunnes se on kirkastunut.


Tilaa tekstiviestit vesihuollon häiriötilanteista

Tekstiviestit vesihuollon häiriötilanteista on tilattava erikseen, jos

 

 • puhelinliittymäsi on rekisteröity muuhun osoitteeseen kuin asuinpaikkaasi, esimerkiksi työpuhelin
 • sinulla on prepaid-liittymä tai salainen puhelinnumero tai
 • olet kieltänyt operaattoriasi luovuttamasta osoitettasi numerotiedustelupalveluiden käyttöön

 

Palveluun voi rekisteröityä alla olevan lomakkeen kautta puhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella. Rekisteröitymisen yhteydessä puhelimeen tai sähköpostiin lähetetään vahvistukseen tarkoitettu PIN-koodi.

 

Omiin tietoihin voi tallentaa yhden tai useamman Turussa sijaitsevan osoitteen. Muiden kuntien vesikatkoista ei lähetetä viestiä. Osoitetietoja voi päivittää tai poistaa tilaamalla uuden PIN-koodin alta löytyvän lomakkeen kautta. Palvelun käyttöön ei tarvita salasanaa.

Rekisteröidy palveluun tai päivitä tietojasi

Näin tilaat tekstiviestit vesikatkoista:

 1. Valitse, miten haluat Turun Vesihuollon tiedottavan vesikatkoista:
  – tekstiviesti matkapuhelinnumeroon,
  – ääniviesti lankapuhelinnumeroon tai
  – sähköpostiviesti sähköpostiosoitteeseen. Voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon.
 2. Kirjoita kenttiin nimesi ja puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi.
 3. Klikkaa Lähetä PIN-koodi -painiketta. Saat nelinumeroisen PIN-koodin joko tekstiviestillä, sähköpostilla tai automaattisena puheluna antamastasi yhteystiedosta riippuen.
 4. Kirjoita PIN-koodi sille varattuun kenttään, ja klikkaa OK-painiketta. Olet rekisteröitynyt palveluun ja voit siirtyä tallentamaan osoitteita omiin tietoihisi.
 5. Klikkaa Tilaa-painiketta.
 6. Kirjoita erikseen omiin kenttiinsä postinumero, kadunnimi ja talon numero. (Osoitetta ei löydy, jos numero kirjoitetaan kadunnimen kenttään.) Rapun tai asunnon numeroa ei tarvitse täyttää.
 7. Osoite ilmestyy kokonaisena ruudulle. Klikkaa sinisellä pohjalla olevaa Jatka-painiketta.

Näin tilaat Turun Vesihuollon häiriötiedotteet - katso ohjevideo

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Jos osoitteesi tai puhelinnumerosi muuttuu, voit aina päivittää tietojasi kirjautumalla uudelleen. Tilaa uusi PIN-koodi, kun haluat muokata tai poistaa tietojasi.

Tietosuoja

Emme käytä järjestelmään tallennettuja tietoja muuhun tarkoitukseen kuin vesikatkoista tai muista vesihuollon häiriötilanteista tiedottamiseen. Numeroita ei myydä tai luovuteta eteenpäin. Sähköinen asiakasrekisteri sijaitsee valvotussa palvelinkeskuksessa käyttäjätunnuksin suojatulla palvelimella. Turun Vesihuolto Oy:n organisaatiossa järjestelmään tallennettuja tietoja käsittelevät vain ne työntekijät, joiden työssä tietojen saanti on tarpeellista.

 

Häiriötiedotejärjestelmän kautta ei koskaan pyydetä esim. maksutietoja tai lähetetä laskuja vedenkäyttäjille.