Saavutetta­vuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua turunvesihuolto.fi ja on laadittu 25.4.2022. Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten www.turunvesihuolto.fi -verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita verkkopalvelun saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

 

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio 21.4.2022.

 

Saavutettavuusauditoinnin tulokset on huomioitu verkkopalvelun kehityksessä ja toimenpiteet muutosten tekemiseksi on aloitettu. Tätä selostetta tullaan päivittämään sitä mukaan kun parannuksia tehdään.

 

Verkkopalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain

 

Alla tarkempi erittely havaittuihin puutteisiin.

 

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

Havaittava

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

  • 1.2.1 Pelkkä audio tai pelkkä video (tallennettu)
  • 1.2.2 Tekstitys (tallennettu)
  • 1.3.1 Informaatio ja suhteet

Video ja ääniartikkeleissa on tekstitykset tai tekstivastineet tarjolla, mutta yksityiskohtaista kuvailutulkkausta ei kaikkeen sisältöön ole vielä saatavilla.

Hallittava

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

  • 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)
  • 2.4.7 Näkyvä kohdistus

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

 

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi!

 

Pyrimme jatkuvasti parantamaan turunvesihuolto.fi -verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille, ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Lain mukainen vastausaika on enintään 14 vuorokautta.

 

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta koskee myös vesi- ja energia-alan palveluntarjoajia. Turunvesihuolto.fi -verkkopalvelun osalta saavutettavuusvaateet astuvat voimaan 1.1.2021.

 

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella (turku.fi)

 

Valvontaviranomainen

 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000