Ilmoita mittarilukema

 

Katso Youtubessa oleva opasvideo: Vesimittarilukeman ilmoittaminen verkossa

Täällä voit ilmoittaa vesimittarisi tiedot kätevästi milloin vain. Järjestelmään kirjautumiseen tarvitset kulutuspisteen numeron ja mittarin numeron, minkä jälkeen pääset syöttämään vesimittarisi lukeman. Kulutuspisteen ja mittarin numeron löydät helposti paperisesta vesilaskustasi.

Kulutuspiste:

Mittarin numero:

Painamalla painiketta "Jatka" siirryt toiselle verkkosivulle Kulutus-Web-palveluun.

Jos sinulla on ongelmia vesimittaritietojen syöttämisessä verkon kautta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, p. 02 263 32163 (klo 9–12).

Lisätietoa vesimittarien kausivaihdoista

Vesimittari on mekaaninen laite, jonka rattaat pyörivät kotelon sisässä. Veden virtaaman mittaus tapahtuu siipipyörän avulla. Vesimittari on toimiessaan luotettava ja tarkka laite, ja mittarit tarkistetaan ja testataan aina ennen asentamista. Oikein toimivan mittarin mittaustarkkuus tulee pysyä +5 % tai -5 % toleranssiarvojen sisällä.

Vesimittarit tulee tarkistaa ja vaihtaa määräajoin, jotta mittari ei ala vanhennuttuaan näyttämään väärin. Tämä on niin asiakkaan kuin vesihuoltolaitoksenkin etu.

Kun vesimittari on vaihdettu, se tarkastetaan ja koejuoksutetaan erillisellä Kalibron testauspenkillä. Jos mittari on testauksessa rikki (tätä tapahtuu äärimmäisen harvoin, korkeintaan muutaman kerran vuodessa), nähdään suoraan, onko mittari näyttänyt liikaa vai liian vähän. Rikkinäisen vesimittarin rattaat ovat yleensä pysähtyneet, hidastuneet tai muuten hajonneet.

Turun Vesihuolto Oy lähettää asiakkailleen kirjeen, jossa on yhteystiedot mittarinvaihtoajan sopimiseksi. Kirjeitä lähetetään yleensä useammalle saman alueen kiinteistölle samaan aikaan, jolloin puhelinpalvelussamme saattaa olla ruuhkaa. Pyydämme kärsivällisyyttä ja soittamaan uudelleen jonkin ajan kuluttua tai muutaman päivän päästä.

Vesimittarit saattavat sijaita hankalissa paikoissa. Pyydämme järjestämään asentajillemme esteettömän pääsyn vesimittarille. Näin työ voidaan suorittaa ripeästi ja tehokkaasti.

Turun Vesihuollon asentajat vaihtavat vesimittareita. Tunnistatte Turun Vesihuollon asentajat niin autosta, työvaatteista kuin henkilökortista.

Asiasanat: